Ε Υ Ρ Ε Τ Η Ρ Ι Ο (κατά ημερομηνία)

(πατήστε ΚΛΙΚ πάνω στην ημερομηνία
και αμέσως απο κάτω εμφανίζεται η επιλογή σας)

29 07 2009 Ενημέρωση Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας


Κύριε Πρόεδρε,
Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και την ευαισθησία σας για τα περιβαλλοντικά αλλά και τα πολεοδομικά προβλήματα των πόλεών μας, σας αποστέλλουμε συνημμένα ένα πλήρη φάκελο των πολεοδομικών προβλημάτων που απασχολούν την πόλη μας της Φιλιππιάδα.
Η Φιλιππιάδα είναι μια μικρή πόλη της Ηπείρου με πληθυσμό 4.500 κατοίκων περίπου. Βρίσκεται στο σταυροδρόμι των τριών κύριων πόλεων της Ηπείρου, Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.
Στο σύντομο ιστορικό που περιλαμβάνεται στο φάκελο περιγράφουμε τα σημαντικότερα πολεοδομικά προβλήματα που μας απασχολούν. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι έχουμε δημιουργήσει ειδικό blog στο διαδίκτυο (http://www.filoiko.blogspot.com/) όπου αυτά τα θέματα αναλύονται διεξοδικά και όπου αρκετοί συμπολίτες μας συμμετέχουν εκθέτοντας τις απόψεις τους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ του Βησσαρίωνα Γιωρσπύρου Τοπογράφου-Μηχανικού


Από τη πρώτη στιγμή είχα επισημάνει ότι:
‘’είναι πολύ επικίνδυνη η τακτική που προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι είναι δυνατόν να κτίσουν ψηλά κτήρια στην Φιλιππιάδα (ύψους μεγαλύτερου των 11,50 μ.). Δημιουργεί αναίτιες και αχρείαστες εντάσεις μεταξύ των πολιτών.
Αυτή την ώρα απαιτείται νηφάλια και ειλικρινής συζήτηση για το μέλλον της πόλης.’’
1. ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ;1. Υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει εφαρμογή του υπάρχοντος νόμου.
2. Η πολεοδομία δεν εκδίδει πλέον άδειες με ύψος μεγαλύτερο των 11,50.
3. Το Π.Δ. που προωθείται βρίσκεται, μετά την επεξεργασία του από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου στο γραφείο του Υφ. ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Προβλέπει ύψος κτιρίων 11,50 για το απλούστατο λόγο ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Αυτό προβλέπει ο Νόμος.
4. Το Π.Δ. θα προωθηθεί στη συνέχεια στο Συμβούλιο της Επικράτειας για έλεγχο νομιμότητας.
2. ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟ Π.Δ.;
Στο υπουργείο έχει κατατεθεί ΑΙΤΗΣΗ ενδιαφερόμενων για αναπομπή του Π.Δ.
Η αίτηση αυτή έχει απορριφθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου καθώς είναι νομικά εσφαλμένη και επιπλέον στηρίζεται σε μη ορθά στοιχεία.
Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα στο επίπεδο του Υφυπουργού η του Υπουργού για την αύξηση του ύψους. Ο Υπουργός έχει το δικαίωμα, να μειώσει το ύψος όχι να το αυξήσει.
Μπορεί βεβαίως να γίνει παρέμβαση στο συμβούλιο της Επικρατείας από τους ενδιαφερόμενους. Είναι όμως βέβαιο όπως προκύπτει από την Νομολογία ότι η παρέμβαση αυτή δεν θα έχει καμία τύχη.
3. ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΗΜΕΡΑ;